Hoćete brzi ručak? Nema problema. Meni nikad ne dosadi ovo jelo. Ako ste i sad gladni dok čitate ovo, onda neću duljit sa uvodom ;)

Recept je jednostavan:
Stavite kuhat tjesteninu (nije bitno da li se radi o pužićima, makaronima, špagetima).
Dok se to kuha, isjeckajte 2 češnja češnjaka i prepržite ga kratko(1-2min) na ulju (možete iskoristit ulje iz tune) na laganoj vatri. Dodajte češnjaku tunu i usitnite je vilicom. Neka se prži 1-2 minute uz miješanje. Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje (2dcl) i prokuhajte. Dodajte začine po želji. Ja obično stavim malo papra i soli.
Tijesto bi već trebalo biti kuhano. Pomiješajte tunu sa tijesto. Dobar tek! :)





Want a quick lunch? No problem! I never get bored with this. If you are hungry now as you reading this, then I won't write to long introduction ;)

The recipe is simple:
Cook pasta. While being cooked, chop two cloves of garlic and fry it briefly on a hot oil (1-2 min), on low heat. Add tuna and break it with a fork. Let it fry for 1-2 minutes. At the end add cooking cream (2dl). Add spices to taste. I usually add some salt and pepper.
Mix tuna and pasta. Bon appetite! :)



7 Comments

  1. Oprosti što se javljam sa sadržajem nevezanim za blog, ali molim Vas jednu humanu, lijepu, toplu gestu. Na dnu članka imate podatke za uplatu. Malenoj curici možemo mnogo pomoći, sa 5, 10, 50 kn… Hvala vam od jednog mladog srca <3

    http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/486767/dirljiva-prica-iz-zadra-malena-stephanie-samo-zeli-biti-zdrava/

    OdgovoriIzbriši
  2. Iako ne volim tunu ovo super izgleda i isprobat ću napraviti ovo samo ću tunu zamijeniti s nečim drugim. Super recept za brzi ručak :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. možda bi mogla tunu zamijeniti piletinom.. ako ti npr ostane od dan prije pa je samo malo istrgaš na komadiće (prepržiš sa češnjakom) i pomiješaš sa vrhnjem za kuhanje. ;)

      Izbriši
  3. Tuntuntun....mrzim tunu pa cu ovaj post lagano preskocit. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bit će još postova.. sigurna sam da će ti se slično jelo sa piletinom svidjeti.. coming soon ;)

      Izbriši
  4. Odgovori
    1. Meni su super ta brza fina jela.. ima ih svakakvih :)
      Nadam se da je bilo sa tekom :)

      Izbriši